Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat, miercuri, la 18 luni de închisoare, cu suspendare, pe Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT.

Mihăilescu a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă și a fost achitat pentru comiterea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

Fostul consilier al Alinei Bica trebuie să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunității, dar deocamdată decizia nu este definitivă, astfel că ambele părți implicate în poveste pot depune apel.

Ionuț Mihăilescu a fost trimis în judecată în decembrie anul trecut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, după ce a nu a mai susținut în instanță un denunț formulat împotriva Alinei Bica.

Incidentul s-a produs în iunie anul trecut, când, la unul dintre termenele procesului ce îi au în prim plan pe Bica și Horia Simu, Mihăilescu a anunțat că nu își mai susține denunțul pe motiv că este inculpat de aceasta într-un alt dosar, în care a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, și de aceea se teme că actualul denunț ar putea fi folosit împotriva lui.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version