Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Afaceristul Sorin Strutinsky este dat în urmărire /  El a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare / DNA: Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel, este audiat de procurori / POLITICĂ: Senatul votează data alegerilor locale: 27 septembrie / ANM: Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale ți vijelii, până marți la ora 22.00 / 

Breaking News:
 

Fost deputat PNL și lider al consilierilor CGMB, trimis în judecată pentru șpagă

Cornel Pieptea (PNL), fost deputat de București (în mandatul 2008–2012) şi lider al consilierilor generali ai Capitalei (2012-2016), a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, pentru că a primit mită 80.000 de euro şi 150.000 de lei.

În schimbul șpăgii, el a intervenit pe lângă colegii săi din CGMB în vederea aprobării unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) de construire a unui supermarket şi a unui liceu privat în București.

Pieptea este acuzat de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, au mai fost deferiți justiției trei inculpaţi: un cetăţean român, la data faptei administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la trafic de influenţă; o persoană cu dublă cetăţenie – română şi turcă, la data faptei director general şi administrator al unei instituţii de învăţământ, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influenţă; o persoană cu dublă cetăţenie – română şi turcă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă.

În acest caz a fost cercetată pentru complicitate la trafic de influenţă şi Manuela Violeta Popescu, fost consilier general în CGMB şi preşedinte al Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primăria Capitalei, însă procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei.

Potrivit unui comunicat al DNA, în luna decembrie 2012, Cornel Pieptea, în calitate de consilier general în cadrul CGMB, ar fi pretins şi primit prin intermediul Violetei Popescu, de la administratorul unei societăţi comerciale, sumele de 15.000 euro (remişi în sediul CGMB) şi 150.000 lei, pentru a-şi exercita influenţa asupra consilierilor din cadrul CGMB în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în Bucureşti.

Banii ar fi fost remişi în două tranşe, înainte şi după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18 decembrie 2012).

În perioada iunie 2013 – februarie 2014, pentru un motiv asemănător şi prin intermediul aceleiaşi inculpate, Cornel Pieptea ar fi pretins şi primit suma de 65.000 euro de la directorul general al unei instituţii de învăţământ privat. De data aceasta, PUZ-ul respectiv viza edificarea unui liceu ce aparţinea instituţiei respective, pe un teren situat în Bucureşti.

Banii ar fi fost remişi inculpatei Manuela Violeta Popescu prin intermediul mai multor persoane.

Pentru garantarea executării măsurii confiscării şi garantarea executării cheltuielilor judiciare s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile şi sume de bani ce aparţin unui număr de trei inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

27 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv