Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă reţinerea pentru 24 de ore a lui Petru Mihăiţă Coadă, fost adjunct al şefului Poliţiei municipiului Brăila.

Petru Mihaita Coada (sursa foto infobraila.ro)
Petru Mihaita Coada sursa foto infobrailaro

Coadă, care în ultima perioadă a activat ca reprezentant al IGPR în misiuni în străinătate, este acuzat de abuz în serviciu şi de favorizarea făptuitorului.

Conform procurorilor DNA, în august 2013, Coadă s-a folosit de calitatea de adjunct al şefului Poliţiei Brăila şi a exercitat demersuri asupra unui subaltern pentru ca acesta să treacă în fişa de eveniment a unui incident produs în trafic două înscrisuri oficiale falsificate de doi agenţi de poliţie.

Intenţia lui Coadă era ca numele producătorului unei altercaţii în trafic să nu apară în dosarul respectiv. Astfel că Petru Mihăiţă Coadă, ajutat de doi subalterni, a făcut în aşa fel încât concluzia să fie că autorul este necunoscut şi nici nu poate fi identificat.

Magistraţii de la Tribunalul Galaţi urmează să decidă dacă îl arestează pentru 30 de zile pe Petru Mihăiţă Coadă. Agenţii de poliţie George Viorel Ghelase şi Virginel Sasu vor fi cercetaţi penal în stare de libertate, fiind acuzaţi de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) şi de favorizarea infractorului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version