Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, vineri, trimiterea în judecată a Anei Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente.

ana maria patru aep

Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată în stare de arest la domiciliu, fiind acuzată de comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi a două infracţiuni de spălare a banilor.

Conform procurorilor DNA, “în perioada aprilie – iunie 2008, inculpata Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (A.E.P.) – funcţie cu rang de secretar de stat – a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în mun. Bucureşti. În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu A.E.P., precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.

În cursul anului 2009, inculpata Pătru Ana Maria a disimulat provenienţa sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlată de Ana Maria Pătru prin soţul ei.

În cursul anului 2011, tot în calitate de vicepreşedinte al A.E.P., inculpata Pătru Ana Maria a pretins de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi comerciale contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu A.E.P. De asemenea, inculpata a promis că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.

În cursul anului 2011, în aceeaşi calitate de vicepreşedinte al A.E.P, inculpata Pătru Ana Maria a pretins şi a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audienţă, fapt care s-a şi întâmplat la scurt timp de la intervenţia Anei Maria Pătru.

Cu banii proveniţi din cele două fapte de trafic de influenţă descrise anterior inculpata Pătru Ana Maria a achiziţionat un autovehicul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar şi beneficiarul real al bunului cumpărat, în acelaşi an, aceasta a înmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane”.

Dosarul urmează a fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.

Vă reamintim că Ana Maria Pătru a recunoscut, în faţa procurorilor, atât primirea apartamentului, cât şi a autoturismului Land Rover, dar a precizat că apartamentul l-a primit cu drept de folosinţă în baza relaţiei de prietenie pe care o avea cu Irina Socol, fosta şefă de la Siveco, iar autoturismul i-ar fi rămas în urma unei relaţii sentimentale eşuate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version