Magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti i-au condamnat definitiv la închisoare cu executare pe trei dintre foştii şefi ai Parcului Industrial Brazi.

inchisoare, penitenciar, puscarie - foto MJ Cristian Movila

Ion Militaru Ion, fostul director de operaţiuni al Parcului Industrial Brazi, Vasile Vali Ionaşcu, fostul consilier juridic al Parcului, şi Dan Victor Teodorescu, fostul director general, au fost găsiţi vinovaţi de abuz în serviciu, respectiv că ar fi comercializat, la un preţ mult subevaluat, şase dintre transformatoarele industriale din patrimoniul parcului.

Magistraţii au decis să reducă pedeapsa lui Ion Militaru Ion de la 2 ani şi 8 luni la 2 ani, să crească pedeapsa lui Vasile Vali Ionaşcu de la un an şi 11 luni la 2 ani şi să menţină pedeapsa de 3 ani dată de prima instanţă în cazul lui Dan Victor Teodorescu.

În plus, magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au redus suma pe care cei trei inculpaţi o au de achitat către Parcul Industrial Brazi de la 1.153.182,43 lei la 926.892,43 lei.

Cei trei au fost trimişi în judecată în martie 2010 pentru infracţiuni comise în perioada august 2005 – ianuarie 2006, când au “măritat” cele şase transformatoare la preţuri subevaluate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version