Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Masca este obligatorie și în București în aer liber / zonele vizate: Centrul Vechi, pieţe, târguri, staţii STB şi peroane CFR Călători/ JUSTIȚIE: Victor Sandu, fost director general la „Apele Române”, reținut de DNA / El este acuzat că a luat mită 1 milion de euro / 

 

Breaking News:
 
După patru ani și jumătate de la prăbușirea elicopterului SMURD, cu patru persoane la bord - pilotul, copilotul şi două cadre medicale - în Lacul Siutghiol...

Fostul baron PSD de Constanța, încă 4 ani de închisoare – sentință definitivă

După patru ani și jumătate de la prăbușirea elicopterului SMURD în Lacul Siutghiol, fostul baron PSD de Constanța, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat  definitiv, vineri, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privind achiziţionarea unui elicopter care ulterior a fost preluat de SMURD, iar în decembrie 2014 s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol.
 
Nicușor Constantinescu, alături de Radu Mazăre, în vremurile lor bune. Acum sunt amândoi în pușcărie
 
El este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată.
 
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins ca nefondat apelul formulat de Nicuşor Constantinescu împotriva sentinţei pronunțate anul trecut, în primă instanţă, de Tribunalul Constanţa, tot de 4 ani cu executare.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa, în anul 2015, după ce în anul 2011, prin Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră, Consiliul Judeţean Constanţa, prin Nicuşor Constantinescu, a achiziţionat un elicopter în scopul eficientizării activităţii de salvare în cazul situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă – judeţul Constanţa, România şi Districtul Dobrich, Bulgaria.

Pe 15 decembrie 2014, elicopterul SMURD, cu patru persoane la bord – pilotul, copilotul şi două cadre medicale – s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol, toţi membrii echipajului pierzându-şi viaţa.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv, în iulie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la zece ani de închisoare, fiind acuzat că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru proiecte care nu s-au realizat, printre care plantarea de perdele forestiere. El execută o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după contopirea altor două condamnări definitive primite, de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi de alţi cinci ani, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Constantinescu mai este judecat pe fond în alte dosare penale şi are şi alte condamnări, în prima instanţă. 

34 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv