Fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, a scăpat de arestul preventiv, la 7 luni după ce a fost prins luând mită 1,25 milioane de euro. 

Tribunalul Vaslui l-a plasat, luni, în arest la domiciliu, după ce a făcut un denunț la DNA Iași.

În cursul săptămânii trecute, avocatul său, Kristian Winzer, a scris pe Facebook că Buzatu a fost prezent pe 9 aprilie la DNA Iaşi, ca martor denunţător într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

„În temeiul art. 242 raportat la art. 218, 220 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv dispus prin Încheierea 70/DLF din data de 23.09.2023 pronunţată în dosarul nr. 1886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (…) cu măsura arestului la domiciliu. În baza art. 221 alin. (1) Cod procedură penală, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din sat Zăpodeni, com. Zăpodeni, jud.Vaslui, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se arată în decizia instanţei.

Dumitru Buzatu are obligaţia de a se prezenta în faţa judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este chemat şi să nu ia legătura cu expertul Radu Judele precum şi cu o serie de martori.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version