Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis joi, definitiv, ca Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, să fie trecut din arest preventiv în arest la domiciliu.

Daniel Dragomir (sursa foto adevarul.ro)
Daniel Dragomir (sursa foto adevarul.ro)

Daniel Dragomir este acuzat că ar fi comandat acţiunea de spionare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de către agenţii israelieni ai companiei Black Cube.

Asta în ciuda faptului că mai toată lumea consideră că Daniel Dragomir nu avea de unde să scoată suma vehiculată în această afacere şi că de fapt este doar un interpus pentru personaje mai importante.

Conform procurorilor DIICOT, Daniel Dragomir este acuzat în acest dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Oamenii legii susţin că Dragomir ar fi apelat la serviciile Black Cube contra unei sume de circa 900.000 de euro. Misiunea era de spionare a Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, şi descoperirea de informaţii compromiţătoare. Dragomir ar fi vrut să se răzbune astfel pentru implicarea DNA în dosarul în care fostul ofiţer SRI a fost găsit vinovat, şi condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, de şantajare a afaceristului Rami Ghaziri, căruia i-ar fi solicitat aproape o jumătate de milion de euro pentru a-i proteja firmele.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version