Magistrații de la Curtea de Apel București au decis miercuri, definitiv, ca Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, să rămână în arest preventiv.

gratii, închisoare, catuse

Dragomir contestase decizia dată inițial de Tribunalul București, dar Curtea de Apel București a considerat că solicitarea sa este nefondată.

Dragomir este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, și instigare la violarea secretului corespondenței.

Concret, Dragomir este acuzat că a comandat acțiunea prin care agenții firmei israeliene Black Cube urmau să o spioneze pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA.

Însă procurorii care instrumentează dosarul sunt convinși că fostul ofițer SRI este doar o interfață și că, de fapt, acțiunea a fost comandată de personaje mult mai importante care și-ar și fi putut permite plata acțiunii estimată la circa 1,2 milioane de euro.

Dragomir este fost locotenent colonel al SRI, iar în perioada 2012-2013 era șeful grupării sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combatere Terorism din cadrul SRI. El a părăsit SRI în 2013. Acesta a fost trimis în judecată de DNA, alături de soția sa, în ianuarie 2015 pentru trafic de influență și spălare de bani.

Personajele aflate în spatele lui Dragomir mizează pe scenariul conform căruia acesta ar fi vrut să se răzbune pe Laura Codruța Kovesi pentru trimiterea în judecată și ar fi comandat acțiunea întreprinsă de agenții Black Cube.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version