Magistraţii de la Curtea de Apel Oradea au decis, joi, condamnarea la 7 ani de închisoare a lui Adrian Domocoş, fostul primar al municipiului Beiuş.

Adrian Domocos (sursa foto adevarul.ro)
Adrian Domocos (sursa foto adevarul.ro)

Domocoş a fost găsit vinovat de comiterea mai multor infracţiuni precum luare de mită, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită de primar, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, deţinerea fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi deţinerea fără drept a muniţiilor.

Domocoş a luat 3 ani de închisoare pentru infracţiunile din acest dosar, la această pedeapsă adăugându-se un spor de 4 de ani de la o altă condamnare primită de fostul primar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru implicarea în dosarul Top Construct.

În schimb, implicaţi în acelaşi dosar judecat joi, Virgil Bercea, episcop greco-catolic, Ovidiu Constantin Mihăilă, secretarul Episcopiei Greco-Catolice, şi Stela Iambor, contabila instituţiei, au fost achitaţi.

Mai mulţi angajaţi sau foşti angajaţi ai Primăriei Beiuş au fost achitaţi în acest dosar sau au încasat pedepse cuprinse între 6 luni şi 3 ani de închisoare cu suspendare.

Decizia nu este însă una definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version