Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost condamnat luni, definitiv, la trei 3 de închisoare cu suspendare, pentru finanţarea ilegală a Clubului de Fotbal Politehnica Timişoara, pe vremea când acesta era condus de Marian Iancu.

Sentința a fost pronunțată, luni, de judecătorii Curţii de Apel Timişoara, care au stabilit un termen de supraveghere de 4 ani.

Tot la 3 ani cu suspendare au fost condamnați fostul secretar al Primăriei Timişoara, Cojocari Ioan, fosta directoare economică Haraciu Smaranda Maria şi fosta directoare a Direcţiei de Comunicare, Mihalache Violeta – pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Pe partea civilă, instanţa i-a obligat, în solidar, pe cei 4 condamnați, să plătească în favoarea părţii civile Municipiul Timişoara suma de 27 milioane de lei, împreună cu dobânda legală aferentă calculată începând cu data emiterii fiecărei ordonanţări de plată şi până la plata efectivă a prejudiciului.

Inculpaţi în dosar au mai fost, pentru abuz în serviciu sau complicitate la această infracţiune, şi viceprimarul din timpul mandatului Ciuhandu, Adrian Orza, dar şi alţi şase angajaţi ai municipalităţii.

Procurorii DNA au reţinut că acordarea unor sume de bani “în mod abuziv şi contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timişoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timişoara S.A. (…) nu a servit intereselor comunităţii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese, organizat în jurul clubului de fotbal, finanţarea fiind ilegală”.

Un raport al Curţii de Conturi pe perioada respectivă a arătat că finanţările pentru clubul timişorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judeţean şi Primăriei Timişoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version