Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

Fostul primar Robu (PNL), urmărit penal într-un nou dosar la DNA, dă vina pe subalterni. Ce zice Fritz

Fostul primar al Timișoarei în două mandate (2012-2020), Nicolae Robu (PNL), este urmărit penal de procurorii DNA într-un nou dosar, după ce primul se judecă de aproape 3 ani și jumătate, fără a primi sentința la instanța de fond – Tribunalul Timiş.

DNA: Nicolae Robu (PNL), primarul Timişoarei, trimis în judecată pentru CORUPȚIE

Robu este acuzat de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite, pentru că a semnat autorizaţia de construire a unui imobil fără a respecta condiţiile din certificatul de urbanism.

El se declară însă nevinovat și dă vina pe foștii subalterni: „Niciodată, dar niciodată nu am semnat un document care să nu aibă în prealabil toate semnăturile aparatului de specialitate cerute de lege și de procedurile interne drept garanție de legalitate și de conformitate sub toate aspectele. La cabinetul meu nici măcar nu intra. La mine  acolo, nu intra un document dacă nu avea semnăturile prealabile. Primarul nu poate verifica toate dosarele, vă dați seama”.

3 complici

Potrivit DNA, în acest dosar sunt suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, alături de Nicolae Robu, arhitectul-şef de la data faptei, Emilian-Sorin Ciurariu, și două foste angajate de la Direcţia Generală de Urbanism – șefa de serviciu Gabriela-Violeta Borcsi și consiliera Lucreţia Croitoru.

„În cursul anului 2018, cu încălcarea prevederilor legale, suspecţii Robu Nicolae, Ciurariu Emilian-Sorin, Borcsi Gabriela-Violeta şi Croitoru Lucreţia, în calităţile menţionate mai sus, împreună cu alţi funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, ar fi emis o autorizaţie de construire a unui imobil cu nerespectarea condiţiilor stipulate în certificatul de urbanism. Prin emiterea acelei autorizaţii ar fi fost creat un prejudiciu persoanelor vătămate din dosar, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit beneficiarilor imobilului vizat de autorizaţia de construire”, arată DNA.

În acest dosar se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează DNA. 

Actualul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că va continua lupta anticorupţie, el precizând că pe rolul instanţelor se află 3 dosare de corupţie în care sunt judecaţi foşti angajaţi ai primăriei:

„Nu ştiu dacă fostul primar Nicolae Robu este sau nu este corupt, este treaba dumnealui să-şi dovedească inocenţa în cadrul sistemului de justiţie. Pot să spun însă că niciunul dintre suspecţi nu mai lucrează în Primăria Municipiului Timişoara şi unii dintre acei oameni ale căror posturi le-am desfiinţat şi care m-au dat în judecată pentru acest lucru, acum sunt vizaţi de dosare de corupţi, inclusiv şi în acest dosar. Poate există o legătură între cele două lucruri. Clar este că ceea ce am găsit, în parte, în Primăria Timişoara, nişte practici foarte dubioase atât în domeniul Resurselor Umane, unde există un dosar (penal, n.r.), al Patrimoniului, unde există un dosar (penal, n.r.), iar acum şi în domeniul Urbanismului unde există un dosar, toate aceste practici fac obiectul luptei anticorupţie pe care o ducem în Primăria Municipiului Timişoara. Niciunul dintre aceşti oameni care sunt vizaţi de aceste trei dosare nu mai lucrează în Primăria Timişoara”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv