Magistrații de la Curtea de Apel Iași l-au condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, cu executare, pe Laurențiu Turbatu, fostul șef al Poliției Locale Vaslui.

sursa foto vremeanoua.ro

Turbatu a fost găsit vinovat de delapidare, fals intelectual, instigare la fals și uz de fals. Fostul șef al Poliției Locale Vaslui a scăpat cu o pedeapsă mai mică. Inițial, magistrații de la Tribunalul Vaslui îl condamnaseră la 5 ani de închisoare.

Turbatu a fost acuzat de anchetatori că “a inițiat și constituit un grup infracțional format din mai mulți agenți din cadrul instituției, având ca activitate infracțională întocmirea de documente financiar-contabile false, în vederea decontării contravalorii de carburant auto, încasată de către liderul grupului.

Expertiza contabilă a scos la iveală că între consumul de combustibil înregistrat în foile de parcurs și cel calculat conform kilometrajului înregistrat la bordul mijloacelor auto este o diferență de 53.802,32 litri. Pentru efectuarea calculului au fost stabilite prețurile medii ale carburantului practicate de furnizori în perioada supusă expertizei”.

Astfel, Turbatu a fost acuzat că a prejudiciat bugetul Poliției Locale Vaslui cu peste 200.000 de lei. Procurorii au instituit, deja, sechestru asigurator pe bunurile fostului șef al instituției amintite.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version