Magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara au decis, marţi seara, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Sorin Muntean, fostul şef al IPJ Timiş, şi plasarea în arest la domiciliu a șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, Pavel Dumitru.

Sorin Muntean (sursa foto pressalert.ro)
Sorin Muntean (sursa foto pressalert.ro)

Totodată, a fost arestat preventiv Iulian Boţ, zis “Viscol”, considerat unul dintre liderii romilor din Lugoj.

Muntean este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni precum luare de mită, două infracţiuni de instigare la dare de mită sau favorizarea făptuitorului.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că Muntean, alături de Pavel Dumitru, şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul IPJ Timiş, obişnuiau încă din 2013 să închidă ochii la activităţile evazioniste puse în practică de afaceriştii conduşi de Iulian Boţ.

În schimb, poliţiştii primeau frecvent avantaje patrimoniale şi diferite sume de bani.

De altfel, magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara au decis, marţi seara, plasarea în arest la domiciliu a lui Pavel Dumitru, în timp ce Iulian Boţ a fost trimis şi el după gratii.

În dosar este implicat inclusiv avocatul Marin Bîlc. Acesta a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de trafic de influenţă, două infracţiuni de instigare la dare de mită şi favorizarea făptuitorului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version