După două luni și o săptămână de arest preventiv pentru fapte de corupție, fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Muntean, are șanse să fie eliberat și plasat în arest la domiciliu.

Sorin Muntean (sursa foto pressalert.ro)
Sorin Muntean sursa foto pressalertro

Curtea de Apel Timișoara i-a admis, miercuri, cererea de eliberare, însă aceasta poate fi contestată de procurori în 48 de ori iar el va rămâne în arestul IPJ Timiș până la o sentință definitivă.

Instanța a respins însă definitiv contestația lui și a celorlalți inculpați din dosar împotriva sechestrului asigurător pe avere, dispus de Direcția Națională Anticorupție (DNA) Timișoara.

Muntean este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, instigare la dare de mită (două infracțiuni) și favorizarea făptuitorului.

Dumitru Pavel este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, trafic de influență și complicitate la luare de mită.

Iulian Boț este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată, dare de mită (patru infracțiuni) și cumpărare de influență (două infracțiuni).

Avocatul Marin Bîlc este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență (două infracțiuni) și instigare la dare de mită (două infracțiuni).

Detalii despre dosar, AICI.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version