Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Marius Gheorghe Giurescu, fostul şef al Serviciului Investigaţii Criminale Sector 3.

judge

Giurescu este trimis în judecată pentru luare de mită. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Stelian Barbu, agent de poliţie în cadrul aceleiaşi formaţiuni, acuzat şi el, de asemenea, de luare de mită.

Conform procurorilor DNA, “în perioada 2014 – începutul anului 2015, inculpaţii Giurescu Marius Gheorghe şi Barbu Stelian au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuinţe comise pe raza Sectorului 3. În acest context, inculpaţii Giurescu Marius Gheorghe şi Barbu Stelian au solicitat şi primit, de la două persoane suspectate de comiterea acestor fapte, mai multe sume de bani. Astfel, inculpatul Barbu Stelian a solicitat de la una dintre persoane suma de 3.000 de euro şi a primit efectiv suma de 2.000 de euro. Pe de altă parte, inculpatul Giurescu Marius Gheorghe a solicitat de la cealaltă persoană suma de 1.500 de euro din care a primit 700 euro. Acţionând în această manieră, inculpaţii au urmărit, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, împiedicarea, îngreunarea ori limitarea tragerii la răspundere penală a celor două persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat”.

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version