Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:

Fugara Diana Gasparovici, condamnată cu Adrian Năstase în 2012, a fost prinsă în Suedia dar scapă de pușcărie: Faptele s-au prescris

Fugara Diana Gasparovici, condamnată la 5 ani de închisoare împreună cu fostul premier Adrian Năstase, în iunie 2012, a fost prinsă în Suedia după fix 10 ani, dar nu va fi trimisă în țară, deoarece faptele s-au prescris.

Astfel, Gasparovici scapă de pușcărie, așa cum a decis Tribunalul București – deocamdată în primă instanță.

Iată minuta deciziei pronunțate luni: „

„În baza art. 598 alin. (1) lit. d) din Codul de procedură penală, admite contestațiile la executare formulate de către petenta Gasparovici Diana și judecătorul delegat din cadrul Biroului de Executări Penale al Secției I Penale din cadrul Tribunalului București.

Constată intervenită prescripția executării pedepsei de 5 ani închisoare, dispusă prin sentința penală nr. 176/30.01.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casașie și Justiție – Secția Penală, definitivă prin decizia penală nr. 160/20.06.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 judecători.

Dispune retragerea formelor de executare efectuate în baza MEPI nr. 198/20.06.2012, emis de către Tribunalul București – Secția I Penală. În temeiul art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”.

Așadar, statul român va plăti inclusiv cheltuielile de judecată pentru complicea lui Năstase.

Gasparovici a fost condamnată de Instanța supremă (ÎCCJ) la 5 ani de închisoare, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, în dosarul „Trofeul calității”.

În acest dosar, fostul premier Adrian Năstase a primit o condamnare la 2 ani de închisoare, din care a executat în penitenciar numai 9 luni.

67 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv