Fostul primar PSD al municipiului Constanța, Radu Mazăre, este adus luni din Madagascar, sub escorta Poliției, cu un avion de linie care va avea escală la Paris la ora 16.00, pentru a-și ispăși condamnarea de 9 ani de închisoare pronunțată în 8 februarie de judecătorii Curții de Apel București.

Aeronava va sosi pe Aeroportul “Henri Coandă” București la ora 20.10.

Potrivit procedurilor, fostul primar va fi preluat cu duba imediat și va fi încarcerat, pentru început în perioada de carantină de 21 zile.

Mazăre a fugit din țară în decembrie 2017, deși se a fla sub control judiciar, anticipând că va primi o condamnare cu închisoare destul de mare, pentru retrocedarea ilegală a plajelor din Mamaia și constanța, cu un prejudiciu de 114 milioane euro.

Mazăre a cerut azil politic, însă cererea lui va fi discutată abia în anul 2020 de autoritățile din Madagascar. Dar cum va fi extrădat pentru a-și ispăși pedeapsa de 9 ani – la care va fi adăugată o altă condamnare, în al doilea dosar în care a “încasat” deja 9 ani și 10 luni -, solicitarea lui către autoritățile din Madagascar rămâne nulă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version