Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au demarat o anchetă ce îi are în prim plan pe doi funcţionari de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba (AJFP Alba).

sursa foto radiounirea.ro

Cei doi funcţionari, M. N. şi T. F., au fost ridicaţi după ce s-au efectuat mai multe activităţi operative, ocazie cu care au fost puse în executare două mandate de aducere la sediul unităţii de Parchet, în vederea audierii.

Suspecţii sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, folosirea în mod direct de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase necuvenite şi divulgare fără drept de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Pentru a proba acuzaţiile au fost ridicate înscrisuri de la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba.

Anchetatorii susţin că “în luna iunie 2017, suspectul M.N. a folosit informaţii nedestinate publicităţii, cunoscute în virtutea atribuţiilor de serviciu, pe care le-a divulgat unei persoane cercetate într-o altă cauză penală pentru comiterea infracţiunii de şantaj. În acest sens, M.N. a informat persoana respectivă că organele de cercetare penală au solicitat date privind conturile bancare deţinute. În sarcina lui T.F. s-a reţinut că a divulgat, iniţial, aceste date colegului său M.N., în condiţiile în care el a întocmit un răspuns solicitării organelor de cercetare penală”.

T. F. va fi cercetat penal sub control judiciar, iar M. N. a fost reţinut pentru 24 de ore.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version