Afaceristul Sebastian Ghiţă este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de spălare de bani în deja celebrul dosar “Blair”.

ghita- captura mediafax

Procurorii DNA susţin că, în 2012, Ghiţă i-a dat 220.000 de euro lui Victor Ponta pentru ca liderul PSD să îl treacă pe afacerist pe listele partidului respectiv la alegerile parlamentare.

De banii respectivi, Ponta ar fi obţinut capital electoral, respectiv foloase necuvenite, prin aducerea în România a fostului premier britanic Tony Blair.

Plasat sub control judiciar pe 6 septembrie, în acelaşi timp cu Ponta, Ghiţă a depus abia joi o contestaţie la Curtea Supremă, afaceristul solicitând oficial ridicarea măsurii respective.

Magistraţii au luat act de solicitarea lui Ghiţă dar au decis, vineri, să amâne luarea unei decizii în acest sens pentru marţi, 13 septembrie, astfel că afaceristul mai are de aşteptat câteva zile până când va afla dacă scapă de controlul judiciar din acest dosar.

În schimb, Victor Ponta a depus o contestaţie împotriva controlului judiciar încă de pe 6 septembrie şi ar urma să primească un verdict în cursul zilei de vineri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version