Ministra Justiției, Alina Gorghiu, promite „celeritate” în extrădarea fugarului Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană – fost lider PSD, care se „antrenează” pentru a candida ca independent la alegerile prezidențiale și ar fura din voturile partidului cuvenite lui Marcel Ciolacu. Altfel, condamnații fugari Bica, Săvulescu, Oprescu, Popoviciu stau liniștiți.

Costea a fost condamnat la 6 ani de închisoare, pentru corupție, în luna mai 2023, însă a fugit din țară, fiind prins de autoritățile din Turcia, săptămâna trecută.

Alina Gorghiu a declarat sâmbătă, la Piteşti că Tribunalul Bucureşti a stabilit, recent, că sunt întrunite condiţiile pentru a se solicita extrădarea lui Costea din Turcia.

„De îndată ce ne va fi comunicată nouă, la Ministerul Justiţiei, încheierea tribunalului, Ministerul Justiţiei va formula cererea de extrădare pentru acesta. Ca atare, vă asigur de celeritate, de rapiditatea acestei proceduri, indiferent de numele persoanei condamnate. Din partea ministerului, Direcţia de drept internaţional şi cooperare judiciară se ocupă de transmiterea acestei cereri de extrădare autorităţii străine competente. (…) Imediat ce vom primi încheierea definitivă de la tribunal, vom purcede şi la acest demers.

Fac precizarea (…) că pentru mine, ca ministrul al Justiţiei, nu există, atunci când vine vorba de fugari, nume sonore sau nume mai puţin sonore, ci există fugari, persoane condamnate care aleg să sfideze statul român. Este vorba de această dată de cazul domnului Ionuţ Mircea Costea. În cazul domniei sale este vorba despre o procedură de extrădare, pentru că a fost găsit într-un stat terţ, nemembru al Uniunii Europene, vorbim de Turcia”, a precizat ministra Justiției.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version