Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă – judecat pentru fapte de corupție -, susține miercuri în faţa judecătorilor Curţii Constituţionale sesizarea Guvernului Dăncilă pe tema respingerii de către președintele Klaus Iohannis a semnării decretelor de numire a Olguței Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltaării și a lui Mircea Drăghici la Transporturi. 

“Preşedintele nu poate să interzică unei persoane să ocupe pe termen nedefinit un post de ministru. Ar însemna ca o persoană care a fost propusă ministru pentru un anume minister concret, care are atribuţii concrete, responsabilităţi concrete, odată refuzat de preşedinte pentru că l-a considerat nepotrivit, să nu mai poată niciodată ocupa o funcţie de ministru în alt minister pentru care, probabil, tot subiectiv, ar putea să fie persoana respectivă apreciată ca fiind foarte bună, foarte potrivită. Prin urmare, preşedintele nu poate să interzică unei persoane să ocupe sine die un post de ministru pentru simplul fapt că a fost refuzat o dată a ocupa o anume funcţie de ministru”, a spus Toni Greblă.

De partea cealaltă, consilierul prezidențial Mihaela Ciochină a precizat că “în practica instituţională, în 2014, a existat o situaţie în care un ministru demisionar a fost menţinut în funcţie vreme de două luni şi jumătate, dincolo cu mult de termenul de 15 zile considerat de (…) autorul prezentei sesizări ca fiind un termen irevocabil”.

Amintim că Lucian Șova a fost revocat de PSD și a demisionat din funcția de ministru al Transporturilor, însă președintele Klaus Iohannis nu a semnat decretuld e revocare a acestuia. 

Curtea urmează să dea o decizie.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version