Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice şi procurorii DIICOT au efectuat 17 percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 7.600.000 de euro prin evaziune fiscală, în domeniul comercializării materialelor de construcţii şi a produselor agro-alimentare.

sursa foto: romaniatv.net
sursa foto: romaniatv.net

La data de 16 ianuarie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub coordonarea procurorului DIICOT – Serviciul Teritorial Giurgiu, au efectuat 17 percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane din Giurgiu, Constanţa, Buzău, Ilfov, Argeş şi Bucureşti, bănuite de infracţiuni economice.

Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 47 de persoane, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea şi aderarea la un grup infracţional şi evaziune fiscală, în domeniul comercializării materialelor de construcţii şi a produselor agro-alimentare.

Administratorii firmelor sunt bănuiţi că, în perioada 2011–2014, ar fi cauzat un prejudiciu de 7.600.000 de euro, prin înregistrarea în documentele contabile a unor achiziţii fictive de bunuri şi servicii, de la societăţi comerciale fantomă, controlate de membrii grupului infracţional.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Constanţa, Buzău, Ilfov, Argeş şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version