Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat joi, definitiv, la 2 ani de închisoare cu suspendare pe Horia Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

sursa foto paginadepolitica.ro
sursa foto paginadepolitica.ro

Uioreanu a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins apelul lui Uioreanu, care se vroia achitat, şi a menţinut sentinţa dată în 5 mai de Curtea de Apel Cluj.

Conform magistraţilor, Uioreanu va sta 2 ani sub supraveghere, va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile la Primăria Cluj Napoca sau o unitate filantropică ori spitalicească de interes local. În plus, el va plăti 25.000 lei cheltuieli judiciare.

Uioreanu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce în perioada 2013-2014 a primit în mod ilegal mai multe informaţii clasificate de la Anca Albu, fost subofiţer al SRI Cluj.

Anca Albu l-a anunțat pe Uioreanu că este interceptat și monitorizat de SRI în cadrul unei anchete penale. Informațiile clasificate au ajuns la Uioreanu prin intermediul mamei subofițerului SRI și a subprefectului județului Cluj, Mihnea-Remus Iuoraș.

În schimbul acestor informații, Horea Uioreanu a făcut demersuri pentru a o ajuta pe Anca Albu să se transfere de la SRI la SIE.

În timpul anchetei, Anca Elena Albu, Mihnea-Remus Iuoraș și Silvia Bălaj (mama Elenei Albu) și-au recunoscut faptele și au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA.

Într-un dosar separat, Horea Uioreanu a fost condamnat în 12 mai 2016, de Tribunalul Cluj, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare, fiind acuzat că a primit mită de la omul de afaceri Ioan Bene.

Sentința nu este definitivă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version