Înalta curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, vineri, definitiv, solicitarea procurorului general interimar, Bogdan Licu, de suspendare a verificării de către CNATDCU a tezei sale de doctorat, acuzată de plagiat.

Licu ceruse suspendarea verificărilor tezei sale de doctorat – susținută la Academia SRI, sub coordonarea lui Gabriel Oprea – pe motiv că îi aduce prejudicii de imagine și materiale.

“Respinge recursul formulat de Dimitrie Bogdan Licu împotriva Sentinţei nr. 5531 din 27 decembrie 2018 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în minuta instanței supreme.

Inițial, Licu a susținut că nu a plagiat în teza sa de doctorat, intitulată “Corupția – risc major la adresa securității naționale”.
 
Ulterior, în martie 2016, el a  anunțat că renunță la titlul de doctor. Numai că acest lucru nu se poate, dearece legea nu prevede.
 
Jurnalista Emilia Șercan a scris în PressOne că Bogdan Licu a dat în judecată Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Academia SRI, în tentativa de a opri procedurile de verificare a tezei sale, dar și Ministerul Educației, pentru a-l obliga să-i retragă titlul de doctor, la care vrea să renunțe benevol.
 
În acest război juridic, Academia SRI a tergiversat procedurile de verificare a acuzațiilor de plagiat timp de trei ani și jumătate.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version