Medicul român Dan Stamatiu a devenit, practic, un personaj desprins din telenovele, după ce autoritățile maghiare au anunțat că a comis două crime în Nyíregyháza.

stamatiu

Stamatiu, 52 de ani, care lucra ca pneumolog la un spital maghiar, a pus ochii pe una dintre pacientele sale. I-a făcut avansuri, dar femeia, căsătorită, nici nu a vrut să audă de o asemenea relație.

Refuzat, și rănit în orgoliu, Stamatiu s-a deplasat la casa pacientei sale și i-a împușcat mortal atât pe femeie, cât și pe soțul acesteia. A fugit, dar a fost prins și reținut pe o stradă din Cluj.

Autoritățile maghiare au emis, în urmă cu două săptămâni, un mandat european de arestare, dar magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, în cele din urmă, să nu-l extrădeze pe Stamatiu.

Magistrații de la ÎCCJ vor ca Stamatiu să fie mai întâi judecat pentru infracțiunile comise pe teritoriul României, respectiv trafic și deținere ilegală de armă letală. Ar putea lua până la 5 ani de închisoare pentru infracțiunile respective.

Abia după aceea Stamatiu ar putea fi extrădat în Ungaria, unde autoritățile vor să-l pună sub acuzare pentru omor deosebit de grav.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version