Magistraţii de la Judecătoria Vaslui au decis, miercuri, eliberarea condiţionată a lui Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură a României.

Decizia nu este însă una definitivă, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie având la dispoziţie trei zile pentru a o contesta.

Supranumit “Împăratul”, Vlasov a luat 5 ani de închisoare în iunie 2015, după ce procurorii DNA l-au prins în flagrant în timp ce încasa 200.000 de euro de la un afacerist.

Găsit vinovat de trafic de influenţă, Vlasov a luat în prima instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, 4 ani de închisoare, însă dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Iar magistraţii de acolo au admis contestaţia procurorilor DNA şi au majorat pedeapsa cu un an.

Ulterior, Vlasov a mai luat 2 ani de închisoare, cu executare, pentru dare de mită, după ce a intervenit pe lângă un parlamentar pentru ca Registrul Comerţului să treacă de la Ministerul Justiţiei la Camera de Comerţ.

În cele din urmă, pedepsele au fost contopite, iar “Împăratul” a fost condamnat definitiv la 5 ani şi 8 luni de închisoare. A stat circa 2 ani şi 3 luni în Penitenciarul Vaslui, o lună în arest preventiv şi două luni în arest la domiciliu. Iar dacă la acestea adăugăm şi zilele libere obţinute graţie cărţilor scrise şi a muncii prestate ajungem la raţia de 50% din pedeapsă, 2 ani şi 10 luni, astfel că Vlasov este la un pas de a fi eliberat condiţionat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version