Magistrații de la Curtea de Apel Târgu Mureș au constatat, vineri, nulitatea rechizitoriului întocmit în dosarul ce îl are ca personaj principal pe Ioan Dorin Dăneșan, fostul primar al municipiului Sighișoara.

Ioan Dorin Dăneşan (sursa foto independentulsighisorean.ro)

Dăneșan a fost trimis în judecată în decembrie anul trecut, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de fraudă cu fonduri europene.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș indicau faptul că, în 2014, Dăneșan a solicitat accesarea unor fonduri nerambursabile.

Fostul primar de la Sighișoara chiar a dat o declarație pe propria răspundere că nu a suferit condamnări definitive ca urmare a încălcării conduitei profesionale.

Însă Dăneșan luase în martie 2013 o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

În martie 2018, magistrații de la Tribunalul Mureș au constatat legalitatea rechizitoriului și au validat trimiterea în judecată a lui Dăneșan.

Însă, vineri, magistrații de la Curtea de Apel Târgu Mureș au desființat decizia respectivă, au exclus toate probele administrate, considerându-se că au fost obținute în mod ilegal, și au dispus restituirea cauzei la Direcția Națională Anticorupție.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version