Înainte de a primi sentința în dosarul trimis în judecată în urmă cu 2 ani și 2 luni, un alt infractor s-a gândit să depună plângere penală împotriva procurorilor care l-au anchetat. Este vorba despre Cristinel Toader, directorul general adjunct al Poliției Locale Ploiești. 
Infractorul este trimis în judecată pentru: 4 infracțiuni de şantaj, 2 de abuz în serviciu evaziune fiscală în formă continuată, 3 fapte de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, plus efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (12 acte materiale)! 
Cristinel Toader (sursa foto telegrama.ro)

Toader îi acuză pe celebrul Mircea “Portocală” Negulescu, pe Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, și pe procuroarea Giluela Deaconu de comiterea infracțiunilor de influenţarea declaraţiilor, compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, purtare abuzivă şi constituire de grup infracţional organizat.

Plângerea este făcută în legătură cu dosarul în care Negulescu l-a trimis în judecată, în 21 decembrie 2015, pentru o pleiadă de infracțiuni:

  • 4 de şantaj 
  • 2 de abuz în serviciu
  • evaziune fiscală în formă continuată
  • 3 de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
  • efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (12 acte materiale). 

Toader consideră că dosarul a fost fabricat de Negulescu cu ajutorul Izabelei Mocanu, șefa Serviciului de resurse umane, juridic, contracte și proceduri din cadrul Poliției Locale Ploiești.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version