Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis luni, definitiv, că inculpaţii din dosarul Gala Bute au liber la părăsirea ţării.

udrea  27

Magistraţii au menţinut, astfel, decizia dată de instanţa iniţială, respingând contestaţia depusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Oamenii legii se plâng că, prin decizia de luni, judecătorii permit prelungirea inoportună a judecării dosarului, mai ales în condiţiile în care “urmează să fie audiaţi mai mulţi martori ale căror declaraţii sunt esenţiale şi este posibilă stabilirea necesităţii unei expertize”.

În cele din urmă, magistraţii au dat credit apărătorilor inculpaţilor, care susţin că, în mod normal, măsura controlului judiciar nu poate existe pentru mai mult de un an, termen deja depăşit.

Vă reamintim că în acest dosar sunt implicate personaje precum Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, sau Gheorghe Nastasia, fost secretar în Ministerul Dezvoltării.

Conform procurorilor DNA, “Udrea a coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version