Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au decis să-l condamne la 4 ani şi 8 luni de închisoare pe celebrul interlop Adrian “Beleaua” Corduneanu.

Acesta a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunii de şantaj, iar decizia este una definitivă, în condiţiile în care Corduneanu primise la instanţa iniţială 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Corduneanu a fost găsit vinovat de faptul că a făcut presiuni pe lângă un agent de vânzări de la o firmă ce vinde betoane. Iniţial, interlopul îi solicitase victimei să redirecţioneze către el mai mulţi clienţi.

Pentru că nu s-a supus, agentul de vânzări a fost agresat fizic până în momentul a acceptat să-i achite lui Corduneanu 1.000 de euro şi 30.000 de lei.

Interlopul a fost sprijinit în demersul său de Ionel Bogdănici, condamnat şi el la 3 ani şi 8 luni de închisoare, pentru complicitate la şantaj, după ce iniţial primise 2 ani şi 9 luni.

Culmea este că întregul dosar s-a bazat pe declaraţia unui martor cu identitate protejată şi identificat cu numele fictiv Marin Verdeş. Avocatul lui Corduneanu a contestat în permanenţă existenţa acestui martor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version