Ioan Niculae, al treilea cel mai bogat afacerist din România, ar fi trebuit să afle vineri dacă Tribunalul Târgovişte îl eliberează după 9 luni de închisoare dintr-o condamnare de 2 ani şi 6 luni.

ioan niculae
sursă foto stareapreseiro

UPDATE ora 11.30: Instanţa a decis o nouă amânare, pentru 19 februarie, la solicitarea procurorului, care vrea o expertiză privind caracterul științific al lucrărilor scrise de Niculae. Condamnatul a spus instanţei că renunţă la zilele de reducere în urma celor 5 cărţi scrise, numai că acest lucru nu se mai poate. Ba chiar i se poate agrava situaţia.

La ieşiea din sala de judecată, patronul InterAgro a izbucnit: “Mă simt condamnat pe viaţă. Mă pot împuşca!”.

Niculae a mai făcut o cerere de eliberare condiţionată în 15 august 2015, dar i-a fost respinsă de Judecătoria Găeşti şi, apoi, de Tribunalul Dâmboviţa. 

Judecătoria Găeşti a decis deja, în 21 octombrie, că afaceristul poate ieşi în avans de după gratii. Motivul: a scris 5 cărţi ştiinţifice. În 5 luni. Astfel, în loc să scape de puşcărie peste un an, el şi-a scurtat pedeapsa prin tertipul folosit de toţi “băieţii deştepţi” din închisoare.

Iată capodoperele: “Bioetanolul, combustibilul viitorului”, “Biodieselul, motorina ecologică”, “Valorificarea energetică a biomasei”, “Orientări moderne în producţia vegetală”, “Tehnologii moderne în producţia vegetală”.

Toate au fost publicate anul trecut la editura “Aius” din Craiova.

Dacă în dosarul “Mită la PSD” Ioan Niculae a scăpat cu doar 2 ani şi jumătate de închisoare, în dosarul InterAgro, pentru care este urmărit penal din iulie 2015 iar în 16 decembrie procurorii DNA i-au pus sechestru pe o parte din avere, afaceristul are acuzaţii mult mai grave: cumpărare de influenţă, în formă continuată, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Aşadar, misiunea judecătorilor de la Tribunalul Dâmboviţa este extrem de grea. De altfel, sentinţa de astăzi – care va fi definitivă – a fost amânată deja din 7 decembrie.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version