Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, fost președinte al României, a fost audiată joi, timp de patru ore și jumătate, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

sursa foto cotidianul.ro
sursa foto cotidianul.ro

Ioana Băsescu a părăsit sediul din București al DNA în jur de ora 13.00, fără să dea vreo declarație.

Potrivit unor surse citate de digi 24, Ioana Băsescu ar fi bănuită de implicare într-un dosar ce ar avea legătură cu campania prezidențială a lui Traian Băsescu din 2009. Acesta a declarat aseară, la România TV, că “un grup de procurori apropiaţi şefei DNA, Codruţa Kovesi, se jură că mă va face să cer custodia unuia dintre nepoţii mei” – adică îi va aresta părinții.

”Este acelaşi stil în care doamna Kovesi ameninţa când CCR, când Parlamentul. Nu-i prima dată, însă, i-a fost permis acest mod de acţiune pentru că este cea care are cătuşele şi poate să mi le pună şi mie, şi dumneavoastră, şi copilului meu şi cui vrea. De altfel, am aflat prin DNA, este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia copilului, unuia dintre nepoţi, adică îi va aresta părinţii”, a afirmat fostul preşedinte Traian Băsescu, la România TV, solicitat să comenteze decizia Codruţei Kovesi de a merge la CSM să îşi susţină o colegă.

În acest dosar a fost pus deja sub control judiciar Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și Turismului, în mandatul Elenei Udrea.

Anunțul a fost făcut de avocatul lui Nastasia, care mai spune că ar exista un denunțător care ar fi recunoscut că a dat un milion de euro (Agerpres vorbește despre câteva sute de mii de euro) pentru campanie, bani care ar fi fost rulați prin intermediul mai multor firme.

Vă reamintim că joi au fost chemați la DNA inclusiv Elena Udrea și jurnalistul Dan Andronic, spunându-se despre ei că ar avea, de asemenea, legătură cu acest dosar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version