Președintele Klaus Iohannis a ignorat avizul negativ al Secției pentru procurori a CSM și a semnat, miercuri, decretul de numire a plagiatorului Bogdan Licu în funcția de prim-adjunct al procurorului general Gabriela Scutea – care și ea primise aviz negativ.

În urmă cu o zi, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat că îl susține în continuare pe pentru funcția de adjunct al procurorului general al României, invocând „atitudinea exemplară” a acestuia în raport cu dosarele istorice ale Ministerului Public, cum ar fi Dosarul ”Revoluției”.

În ciuda avizului negativ al CSM, Predoiu îl susține pe Licu: „A avut o atitudine exemplară”

Asociația procurorilor, AMASP, i-a solicitat președintelui Iohannis să nu îl numească pe Bogdan Licu în funcție, după ce aceasta a admis, la finalul interviului de la CSM, că a fost membru al masoneriei până în august 2012.

Asociația susține că Licu nu mai îndeplinește criteriul de bună reputație și că ”având în vedere suspiciunile de plagiat și recunoașterea nonșalantă a comiterii unei infracțiuni, chiar dacă a intervenit prescripția răspunderii penale, considerăm că funcția pentru care candidează este incompatibilă cu acțiunile concrete ale domnului procuror”.

”Domnul procuror Bogdan Licu s-a autodenunțat că între anii 2008 și 2012 a comis 4 infracțiuni de fals in declarații, deși răspunderea penală este prescrisă la această dată, dumnealui nu se mai bucură de buna reputație cerută de o funcție de acest nivel în Ministerul Public”, se mai arată în comunicatul AMASP.

Tot miercuri, şeful statului a semnat decretele pentru numirea în funcţia de adjunct al procurorului general al PICCJ a Mariei Magdalena Militaru – pe o perioadă de 3 ani, în funcţia de adjunct al procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Mădălinei Scarlat – pe o perioadă de 3 ani şi în funcţia de adjunct al procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Oanei Daniela Pâţu – pe o perioadă de 3 ani.

Toți aceștia au primit aviz pozitiv din partea secției pentru procurori a CSM.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version