Căutat prin toată ţara de oamenii legii şi dat în consemn la frontieră, fostul deputat Sebastian Ghiţă riscă un mandat de arestare în lipsă.

sebi ghita papusar

Afaceristul trebuia să ajungă miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul “Blair”, dar şi la sediul secţiei de poliţie de care aparţine, pentru a da cu subsemnatul în dosarul în care este acuzat că a intervenit pe lângă procurori, judecători şi foşti şefi de poliţie din Prahova pentru a obţine decizii favorabile în dosarele ce îl vizau şi pentru a primi informaţii în legătură cu măsurile care se pregătesc împotriva sa.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova i-au informat, joi, pe magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu faptul că Ghiţă “a încălcat termenii controlului judiciar”.

Dispariţia lui Ghiţă a survenit în prima zi în care acesta nu mai era protejat de imunitatea parlamentară avută ca deputat. Probabil că afaceristul ştia că se pregăteşte arestarea sa preventivă şi a dispărut din ţară.

Este de aşteptat ca în baza informării primite de la IPJ Prahova, magistraţii de la ÎCCJ să decidă emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Ghiţă.

Fostul deputat este implicat în patru dosare penale în care este acuzat de comiterea unui număr record de fapte de corupţie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version