Vineri, magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au analizat cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care aceştia solicită plasarea în arest la domiciliu a lui ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

sursa foto radioconstanta.ro

Teodosie a fost trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene, dar anchetatorii susţin că acesta a încălcat obligaţiile controlului judiciar şi ar trebui plasat în arest la domiciliu.

“În cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar se menţionează că inculpatul Petrescu Teodosie a demarat activităţi de accesare a fondurilor europene, deşi acest lucru i-a fost interzis în mod expres şi neechivoc prin obligaţiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

În concret, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ştefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în acelaşi dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului şi pe numitul Petrescu Teodosie, precum şi să semneze şi să depună documentaţia pentru obţinerea adeverinţei de suprafaţă de la Primăria Ovidiu, cu suprafaţa de 342,52 ha teren, din care 188,75 ha vie.
Adeverinţa era necesară a fi folosită în relaţia cu APIA (Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanţa Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha.

Prin emiterea împuternicirii ca ŞTEFAN AURELIAN să acceseze fonduri europene, inculpatul PETRESCU TEODOSIE a încălcat simultan cele două obligaţii care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar, şi anume:

– să nu desfăşoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi,

– să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi din dosar, de martori, experşi şi să nu comunice direct sau indirect cu aceştia”, se arată în solicitarea procurorilor DNA.

Magistraţii au rămas în pronunţare şi vor anunţa luni dacă admit plasarea lui ÎPS Teodosie în arest la domiciliu sau resping solicitarea procurorilor DNA.

La ieşirea din sediul Curţii de Apel Constanţa, ÎPS Teodosie şi avocatul său, Maria Vasii, au făcut declaraţii şocante.

Extrem de scump la vorbe, Teodosie a ţinut să precizeze că “Diavolul îmi doreşte răul”. În schimb, avocata acestuia susţine că totul este o înscenare pusă la cale de procurorii DNA şi că adeverinţa în baza căreia se solicită plasarea în arest la domiciliu este un fals.

“Înaltul a fost plimbat ca un urs. Înscrisul prezentat de DNA este un fals. A fost falsificat. Se vede clar. Actul este din 2016, dar a fost modificat să pară 2017. Am cerut să vedem să se clarifice cine a semnat actul. Îi luăm slujirea, locul la slujbă. Cui serveşte acest exces de zel? De ce să agităm creştinii?”, a fost mesajul transmis de avocata lui ÎPS Teodosie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version