Irina Truică, fosta soţie a afaceristului Remus Truică, este audiată miercuri la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Irina Truica (sursa foto adevarul.ro)
Irina Truica sursa foto adevarulro

Irina Truică a fost chemată pentru a da detalii în legătură cu dosarul creditelor frauduloase de la BRD, dosar în care fostul şef de cancelarie al lui Adrian Năstase este acuzat de complicitate şi instigare la abuz în serviciu. Iniţial, procurorii îl acuzaseră de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani, dar oamenii legii au schimbat ulterior încadrarea.

Deşi la intrarea în sediul DNA susţinea că nu ştie în ce calitate a fost chemată şi afirma că nu are niciun amestec în acest dosar, Irina Truică a fost învinuită la începutul anchetei de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

Remus Truică, personajul principal al dosarului, este acuzat că a intervenit pe lângă şefi ai BRD pentru ca aceştia să aprobe credite acordate unor nume celebre precum Adrian Sârbu sau Sorin Roşca Stănescu, deşi aceştia nu întruneau condiţiile necesare pentru a obţine asemenea credite.

Ulterior, banii au ajuns în conturi din Monaco, Elveţia, Austria şi Cipru şi folosiţi pentru achiziţionarea unor bunuri de lux. Banii nu au mai fost recuperaţi, creditele fiind trecute în categoria celor neperformante.

BRD a fost prejudiciată cu circa 43,5 milioane de euro în acest caz.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version