Condamnatul penal Liviu Dragnea va avea alt Complet de 5 judecători la ÎCCJ, a decis vineri Alina Ghica, magistrat al Curții de Apel București (CAB) și fost președinte al CSM, însă decizia nu este definitivă, urmând să fie dată la… ÎCCJ.

Concret, judecătoarea Alina Ghica a hotărât că tragerea la sorți a completurilor, derulată la ÎCCJ în 8 noiembrie de Cristina Tarcea, președintele instanței supreme, trebuia să aștepte motivarea CCR. 

Însă tot CCR, care nu a publicat încă decizia prin care a stabilit în 7 noiembrie că Dragnea trebuie să aibă alt Complet de 5 judecători, prevede că tragerea la sorți trebuie să aibă loc “de îndată”, lucru pe care l-a și făcut Tarcea.

Iată ce prevede minuta CAB: „Admite cererea modificată. Admite cererea de intervenţie accesorie. Anulează Hotărârea nr.137/08.11.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Colegiul de Conducere. În baza art. 15, alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată şi republicată, suspendă executarea Hotărârii nr.137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluţionarea definitivă a cauzei”.

Tot Alina Ghica a decis, vineri, sesizarea CCR in privinta prevederilor art. 32 alin. 1 din Legea nr. 304/2004, respectiv tragerea la sorți a completurilor.

„În baza art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992, modificată şi republicată, sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 32, alin. 1 din Legea nr. 304/2004, modificată şi republicată. Cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere referitor la suspendarea actului administrativ. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere privind anularea actului administrativ”, se mai spune în decizia CAB.

ÎCCJ va da sentința definitivă, dar până la formularea recursului (5 zile), apoi stabilirea de către ÎCCJ a termenului de judecată, va veni anul viitor, astfel că Dragnea poate sta liniștit: va beneficia de un nou complet. La fel de liniștiți vor putea sta, de Sărbători, ceilalți infractori de rang înalt – între care și Sebastian ghiță, Victor Ponta și toni Greblă – care au picat la același Complet de 5 judecători.

 

Alina Ghica l-a înlocuit pe judecătorul desemnat inițial pentru cererea lui Dragnea

Potrivit unor surse din magistratură citate de ziare.com, dosarul a fost repartizat initial judecatorului Vasile Bicu, cel care a intrat in sala la primul termen de judecată, pe 23 noiembrie, când s-a dat amânare. Este vorba despre completul 17 Fond de la Sectia de contencios-administrativ, format dintr-un singur magistrat.

Miercuri, pe 21 noiembrie, Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti a schimbat componenta completului și a repartizat-o pe Alina Ghica 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version