Inspecţia Judiciară a propus, marţi, Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, care soluţionează dosarul în care este judecat Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai și a rănit grav alți tineri din grup.


„Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, se arată în comunicatul IJ transmis marți.

Scandalos! Judecătoarea l-a citat în sală, strigându-i numele, pe Sebi – studentul ucis cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai

Inspecția Judiciară s-a autosesizat, în februarile, în urma relatărilor mass-media și o verifică pe judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia, care joi l-a citat în sala de judecată pe studentul omorât cu mașina la 2 Mai de Vlad Pascu drogat, iar când tatăl victimei a izbucnit în plâns spunând că e mort, ea a întrebat dacă „a murit una dintre victime”.

Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis procurorii.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version