Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au decis, vineri seara, să o condamne la 8 ani de închisoare pe Carmen Marinescu, fostă judecătoare la Tribunalul Olt.

carmen_marinescu_02960100
Carmen Marinescu (sursa foto olttv.ro)

Carmen Marinescu este judecătoarea acuzată că, în 2011, a luat o șpagă de 200.000 de euro pentru a-l scăpa de închisoare pe celebrul interlop Bercea Mondial.

Carmen Marinescu a primit banii de la Dumitru Cismaru, avocatul lui Bercea Mondial, printr-un intermediar, iar de banii respectivi trebuia să decidă, în prima instanță, judecarea interlopului în stare de libertate, pentru ca ulterior să-i atribuie acestuia și o soluție favorabilă în dosarul vizat.

Găsită vinovată de comiterea mai multor infracțiuni, respectiv luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale), Carmen Marinescu a primis mai multe condamnări, astfel că în cele din urmă magistrații au decis să-i aplice pedeapsa cea mai grea, 5 ani și 6 luni de închisoare, la care au adăugat un spor de 2 ani și 6 luni, astfel că fosta judecătoare s-a ales cu un total 8 de ani de închisoare.

Avocatul Dumitru Cismaru a fost condamnat și el la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, iar Iuliu Severus Marinescu, soțul lui Carmen Marinescu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Deciziile nu sunt definitive, astfel că cei trei inculpați rămân sub control judiciar până când se va da verdictul final. De precizat că din condamnările încasate se scad perioadele petrecute deja în arest preventiv sau arest la domiciliu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version