Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a ajuns, luni dimineaţa, la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

lia olguta vasilescu 7

UPDATE: “Este o extindere pentru aceleași fapte”, a declarat Vasilescu, la ieșirea din sediul DNA.

Procurorii au extins urmărirea penală față de Olguța Vasilescu, acuzând-o de o nouă infracțiune de spălare a banilor, cu fapte comise și în anul 2014, nu numai din 2012.

Lia Olguţa Vasilescu a fost chemată de procurori pentru noi audieri în dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei ori a autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite.

Există informaţii conform cărora Lia Olguţa Vasilescu a fost chemată la DNA pentru a fi înştiinţată că s-a extins urmărirea penală împotriva ei în acest dosar.

Înainte de a da ochii cu procurorii, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că “mă aştept la ce este mai rău, inclusiv la o nouă reţinere a mea, pentru că suntem în ultima săptămână de campanie electorală şi oamenii vor să impresioneze”.

Vă reamintim că în acest dosar Lia Olguţa Vasilescu este acuzată că “în 2012, în campania electorală, a determinat mai mulţi oameni de afaceri care aveau diferite contracte cu statul să-i sponsorizeze în mod ilegal campania electorală. Afaceriştii au acceptat solicitările pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor”.

În schimb, primarul Craiovei susţine că toate sponsorizările s-au făcut legal şi că cei care vor să o înfunde sunt ori parteneri cu candidaţii rivali ori au la rândul lor probleme cu legea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version