Condamnat de prima instanţă la un an de închisoare cu suspendare, Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, ar putea ajunge după gratii chiar înainte de Sfintele Sărbători Pascale, verdictul final din Dosarul Referendumul urmând a fi dat pe 22 aprilie.

dragnea 08

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au audiat vineri, pentru ultima dată, pe toţi cei implicaţi în dosar. Liviu Dragnea a transmis, încă o dată, că se consideră nevinovat şi că este de părere că oamenii nu au făcut decât să-şi exercite dreptul la vot.

În schimb, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză de fraudarea alegerilor la Referendumul organizat în 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi solicită o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru liderul PSD.

De asemenea, procurorii DNA vor pedepse cu executare şi pentru zecile de inculpaţi care iniţial au fost achitaţi sau au primit, de asemenea, pedepse cu suspendare.

De remarcat că Liviu Dragnea a anunţat că vrea să fie achitat pentru că şi o eventuală pedeapsă dată cu suspendare ar însemna că este vinovat, iar el nu se consideră vinovat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version