Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai / 

Breaking News:

Liviu Luca şi Vîntu, câte 10 ani de închisoare în dosarul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petrom

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti i-au condamnat, marţi, la câte 10 ani de închisoare pe afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu şi pe Liviu Luca, fostul lider de sindicat.

sorin-ovidiu-vantu, vintu

Decizia nu este definitivă. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petrom.

În acest dosar, cei doi au fost trimişi în judecată, alături de alţi opt apropiaţi, de DIICOT în ianuarie 2014, fiind acuzaţi, printre altele, de constituire de grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

Potrivit DIICOT, în perioada 2005—2006, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi Octavian Ţurcan au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop iniţial obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia, fonduri care în final au fost utilizate chiar în dauna Asociaţiei şi implicit a membrilor săi, prin participarea offshore-ului Elbahold LTD (controlat la acel moment de Vîntu şi ulterior de Liviu Luca) la majorarea de capital social al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), participaţiile (acţiunile) Asociaţiei Salariaţilor diminuându-se de la 50% la 25%.

Planul lui Luca şi Vîntu a fost pus în aplicaţie în mai multe etape. În cele din urmă, Asociaţia respectivă a fost prejudiciată cu peste 41,2 milioane lei, prin diminuarea certă a valorii contabile a pachetului de acţiuni deţinut de Asociaţia Salariaţilor din SNP Petrom SA, şi cu peste 12,8 milioane de euro, sumă pe care Luca şi-a însuşit-o odată cu preluarea controlului Elbahold LTD.

Luca şi Vîntu sunt deja după gratii. Ei au fost condamnaţi în iulie la câte 6 ani de închisoare pentru falimentarea frauduloasă a Petromservice.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv