Jurnalistul Liviu Mihaiu a devenit personaj de bază al dosarului instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a fost plasat, deocamdată, în arest la domiciliu, însă anchetatorii au contestat decizia instanței, cerând arest preventiv.

liviu mihaiu

Oamenii legii au dezvăluit că Bogdan Olteanu a pretins și primit în anul 2008, pe vremea când era ăreședintele Camerei Deputaților, 1 milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a-i favoriza numirea lui Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei dunării.

În rechizitoriu, procurorii arată că Vîntu spune că a dat 2 milioane de euro, lăsând să se înțeleagă că o parte din bani au ajuns la fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

 

Într-o dispută avută pe pagina sa de Facebook cu mai mulţi rivali, Mihaiu a ţinut să se disculpe în acest dosar: “Nici vorbă ca Sorin Ovidiu Vîntu să fi dat banii respectivi pentru a mă pune pe mine guvernator. El a dat banii pentru campania electorală a partidelor”.

În plus, Mihaiu îl laudă pe Vîntu, despre care spune că “iubea Delta”, şi chiar afirmă că afaceristul l-a ajutat să câştige câteva bătălii, precum interzicerea construirii Canalului Bâstroe sau interzicerea pescuitului de sturioni, tocmai pentru că “vroia binele Deltei”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version