Prezent luni la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Ludovic Orban, liderul Partidului Naţional Liberal, a anunţat că a contestat măsura controlului judiciar impusă de procurori în cazul său.

orban

Liderul PNL este acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acest dosar făcându-l să-şi retragă candidatura de la alegerile pentru Primăria Bucureşti.

“Vă anunţ că am contestat măsura controlului judiciar. Consider că e o măsură care nu e necesară, eu sunt un om care a respectat întotdeauna legea, am respectat întotdeauna procedurile în ceea ce priveşte derularea anchetei şi am fost tot timpul la dispoziţia organelor de cercetare penală pentru a aduce lumină în acest caz. Nu am de gând să părăsesc ţara, de fapt nu am de gând să fac nimic care era în restricţiile prevăzute în controlul judiciar, nu este motivată, ci este o restrângere a unor drepturi care, după părerea mea, nu este necesară în cazul meu”, a fost anunţul făcut de Orban.

Conform procurorilor DNA, Orban i-a cerut unui afacerist 50.000 de euro pentru campania electorală. Banii urmau să ajungă la două posturi de televiziune care, în schimbul banilor, urmau să-l prezinte pe Orban într-o lumină favorabilă. În schimbul banilor, afaceristul urma să beneficieze de anumite avantaj în momentul în care Orban devenea primar al Capitalei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version