Magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au decis vineri, definitiv, ca Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, să rămână în arest preventiv cel puţin până pe 14 ianuarie.

ana-maria-patru

Marţi, magistraţii de la Tribunalul Prahova au decis prelungirea, cu 30 de zile, a mandatului de arestare preventivă emis pe numele Anei Maria Pătru. Avocaţii acesteia au contestat măsura, însă magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au respins contestaţia.

Ana Maria Pătru este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, respectiv că ar fi primit un imobil în Bucureşti şi un autoturism de teren de la reprezentanţii unei societăţi comerciale.

În schimbul acestora, Ana Maria Pătru se asigura de derularea în bune condiţii a unor contracte încheiate de AEP cu firma respectivă.

Fosta şefă a AEP a recunoscut primirea imobilului şi a autoturismului, dar a precizat că imobilul este, de fapt, un apartament pus la dispoziţie pe Irina Socol, fosta şefă de la Siveco România, pentru ca Ana Maria Pătru să stea în Bucureşti pe perioada în care conduce AEP, iar autoturismul a fost primit de la un fost iubit în baza unei relaţii sentimentale încheiate între timp.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version