Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis vineri, definitiv, ca Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, să rămână în arest preventiv.

 

blejnar dna 2

Trimis în judecată pe 16 decembrie de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul în care este acuzat că a luat şpăgi de peste 12,5 milioane de lei, Sorin Blejnar spera că va petrece sărbătorile de iarnă acasă, dar magistraţii i-au respins vineri, definitiv, contestaţia la prelungirea mandatului de arestare preventivă.

Fostul şef al ANAF este acuzat că “în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., Blejnar a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri”.

În aceste condiţii, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012 Blejnar a încasat şpăgi în valoare totală de peste 12,5 milioane de lei.

Iar cum fostul şef al ANAF este considerat un tip extrem de influent şi mai are o condamnare la activ, 5 ani de închisoare cu executare în dosarul “Motorina”, condamnare care nu e definitivă, magistraţii au decis că există pericolul ca Blejnar să se facă nevăzut aşa că au decis vineri să-l ţină după gratii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version