Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi, ca senatorul Dan Şova să rămână sub control judiciar în dosarul “Turceni-Rovinari”.

sova-dan

Este vorba despre celebrul dosar în care Şova este acuzat că, în perioada în care era avocat, a comis mai multe infracţiuni precum abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Şova a fost trimis în judecată anul trecut, după o anchetă care a durat patru ani. Senatorul este acuzat că, în calitate de avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi “Şova şi Asociaţii”, i-a convins pe şefii Complexelor Energetice Rovinari şi Turceni să încheie contracte de consultanţă cu anumite case de avocatură colaboratoare ale lui Şova.

Ulterior, Şova şi-a dat acordul ca o parte din banii obţinuţi în mod ilegal, în urma influenţei folosite, să ajungă la mentorul său, Victor Ponta, în baza unor contracte de colaborare încheiate între cele două case de avocatură. Procurorii susţin că activităţile evocate în acele contracte de colaborare nu au fost efectuate niciodată de Ponta.

Dosarul “Turceni-Rovinari” a devenit celebru graţie faptului că este primul dosar în care un premier în exerciţiu este trimis în judecată. Alături de Victor Ponta şi Dan Şova au mai fost trimişi în judecată Laurenţiu Dan Ciurel, fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, şi Dumitru Cristea, fostul director general al Complexului Energetic Turceni.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version