Acuzat de trafic de influenţă în urma unui denunţ făcut de fostul său prieten, Omar Hayssam, medicul Mohamad Yassin a fost plasat, marţi, în arest la domiciliu.

sursa foto paginadepolitica.ro
sursa foto paginadepolitica.ro

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis solicitarea unui Yassin pentru aplicarea unei măsuri mai blânde până la finalizarea procesului.

Vă reamintim că Mohamad Yassin a fost acuzat de Hayssam ca i-a dat două milioane de euro în schimbul intervenţiei sale pentru obţinerea anulării pedepsei de 23 de ani de închisoare încasate de celebrul terorist.

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, “în perioada octombrie 2014 — martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct şi prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunţători suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influenţa exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desfiinţării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, şi el denunţător în cauză, cu consecinţa punerii în libertate a acestuia din urmă”.

Numele lui Yassin apărea şi în dosarul răpirii jurnaliştilor din Irak, din 2005, medicul fiind desemnat omul care să negocieze cu teroriştii eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version