Primul cap căzut în urma perchezițiilor DNA din spitale: dr. Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni”, a fost reținut de procurori joi la ora 16.40, după mai multe ore de audiere.

Bogdan Paltineanu - sursă foto: digi24.ro
Bogdan Paltineanu sursă foto digi24ro

Păltineanu a fost scos încătușat din sediul DNA și dus în arestul Poliției Capitalei.

În termenul de 24 de ore cât prevede ordonanța de rețineri, el va fi prezentat instanței Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.

Păltineanu este acuzat de luare de mită în formă continuată, pe vremea când era manager la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”.

“În perioada 12 mai – 21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce privește încheierea contractelor de achiziții, derularea contractelor, angajarea unității în operațiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro și 18.600 lei”, se arată în ordonanța de reținere.

“Banii, primiți de inculpat atât într-un imobil ce-i aparținea cât și în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)”, precizează DNA.

Procurorii DNA au descins în această dimineață la spitalele Fundeni, Oncologic, Bagdasar-Arseni, Obregia și la domiciliile a 9 suspecți.

De la ora 9.30 se tot aduc suspecți la audieri.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version